Regler

Här listas några enkla regler och bestämmelser som gäller på Lummelunda Paintball. För att få en så trevlig vistelse som möjligt är det viktigt att dessa följs. Inför varje spel går vi alltid igenom viktiga säkerhets- och spelregler så att alla vet vad som gäller. Vi går även igenom banan så att man inte ska känna sig vilsen då spelet börjar.

Säkerhet går före allt annat, oaktsamhet kan i värsta fall leda till skada.

  • Alla som vistas på spelområdet ska alltid bära godkända ögonskydd eller mask och aldrig skjuta på någon som inte är utrustad på samma sätt. Masken får endast avlägsnas i utmärkta innätade säkerhetszoner, eller utanför spelområdet vid grillplatsen.
  • Behandla markören som om den vore laddad hela tiden. Sikta aldrig på något du inte avser att skjuta. Håll alltid pipan neråt när du går omkring, ifall du skulle falla. Titta aldrig in i pipan, skador på ögonen kan bli permanenta. Använd endast .68 kaliber bollar. Ladda eller skjut aldrig något annat än dessa bollar.
  • Klä dig rätt då du spelar paintball. Undvik att exponera huden, även ett tunt klädesplagg kommer att dämpa smärtan en aning och skydda dig från bollarna. Vi tillhandahåller komplett skyddsutrustning i samtliga Startpaket, vilken skyddar er väl. Det är dock inget krav att bära all utrustning. Dock skall skyddsmask alltid vara på.
  • Skjut aldrig på någons personliga ägodelar, trots att färgen i bollarna är vattenlöslig så kan bollen i sig ha kraft nog att skada vederbörandes tillhörigheter. Undvik att skjuta dina medspelare på närmare än 3 meters håll, det gör ont.
  • Under 18 års ålder krävs målsmans tillåtelse. Vi har satt minimiåldern vid 10 år och vi ser gärna att målsman närvarar då dessa juniorer spelar.
  • Förtäring av alkohol både före och under spel är förbjudet, se till att vara nykter då du spelar.
  • Om en olycka trots allt är framme, som beror på att någon av ovanstående regler har brutits kan Lummelunda paintball inte hållas ansvariga. Vi har instruktörer på plats som gör sitt bästa för att olyckor inte skall ske.
  • Lummelunda Paintball har satsat på en av marknadens mest robusta markörer; Tippman 98 Custom, som  håller i vått och torrt. Detta innebär dock inte att man kan göra vad som helst med dem och vi ber er därför att handskas försiktigt med all utrustning.

Övergripande spelregler

  • En giltig träff. Om en paintball träffar dig eller din utrustning, oavsett om den går sönder eller ej, så räknas det som en giltig träff. Detta ska dock inte förväxlas med färgstänk. Om en paintball går sönder utan att träffa dig, men ger ifrån sig färgstänk som hamnar på dig, så är det INTE en giltig träff – Då är det bara att fortsätta spela.
  • Om du är träffad är du tillfälligt ute ur leken och får varken skjuta eller skjutas. Visa detta genom att hålla ena handen över huvudet med markören riktad ner mot backen (markören ska vara säkrad) och återvänd till din ”safezone”. I vissa spelformer kan det vara så att ni ska stå kvar på plats tills dess att någon annan deltagare tar er in i spel igen genom handpåläggning följt av inräkning på 5 – 10 sekunder.