Laddar Evenemang

Registrering har stängts för detta evenemang

Nu på söndag den 3/11 kl. 10:00-16:00 kommer vi att köra vårt scenariospel – The Big Heist, till vilket ni alla är varmt välkomna från 13 års ålder och uppåt.

Samling sker kl. 10:00. Ni får all er utrustning följt av en säkerhets- och spelgenomgång.
Genomgång av spelet och dess uppdrag kommer att ske kl. 11:00. Spelet är beräknat att gå av stapeln till kl. 11:30 och sen så kör vi fram tom. kl. 12:30. Därefter tar vi kort pause och kör vidare instruktioner för etapp två – The Getaway.

The Big Heist

En rånarliga har kommit över information om att en mindre etisk korporation undangömmer stora tillgångar i skogen. Med vetskap om korporationens bakgrund och skumma affärer, är rånarna tämligen säkra på att polis inte kommer att bli inkopplad. Tillgångarna är under förhållandevis lätt bevakning av korporationens egna vaktstyrka. Vissa mindre tillgångar är mer lättillgängliga medans de större är inlåsta i valv utspritt över fem olika platser. Det finns även tre st. valv med kodlås. Koderna finns att hitta lite här och var på området.  Rånarligan har ganska bra koll på platserna, men inte på hur mycket som finns på respektive plats. Rånarna har räknat med att de bör ha totalt 40 min på sig innan dess att förstärkning hinner dyka upp. Under denna tid ska de hinna slå till, ”spränga” upp kassaskåp och försöka få med sig så mycket de bara kan. När 40 min passerat drar bilen och endast det som finns med kommer dem tillgodo.

 

The Getaway

Under etapp två av spelet så ska det registrerade stöldgodset transporteras i säkerhet. Rånarna har 30 min på sig att transportera så mycket som möjligt av stöldgodset i säkerhet.

Pengarna är stulna, men flyktbilen strejkar och vaktstyrkan växer. Rånarligan kommer att behöva ta sig till fots med pengarna till en ny extraktionspunkt.
Rånarna kan använda medel de stulit till att köpa tyngre utrustning, medkit för att återuppliva varandra i fält och kravallsköld.  Varje inköp bör ske med en rejäl avvägning då målet är att få med så mycket cash som möjligt till extraktionspunkten.

Hur fungerar inköpen rent praktiskt? Ni som exempelvis äger en hopper matad markör med full auto kan byta in en viss summa av stöldgodset för att få använda full auto. Likaså kan ni få ut medkit och sköld för en viss summa. Dessa pengar förbrukas och går ej att få åter i spel. Kom ihåg att ju mer ni använder desto mindre har ni kvar att ta i mål, vilket är själva målet med spelet för rånarna – att få så mycket av stöldgodset som möjligt i säkerhet.

Vaktstyrkan växer. Hur funkar det?
När någon från rånarligan blir träffade i masken/huvudet kan de inte längre återupplivas som rånare, utan övergår istället till att börja i vaktsyrkans säkerhetszon. Pengarna ni eventuellt bär på er i detta moment går förlorade och försvinner ur spel. Det är därför inte en bra strategi att sätta alla pengar i händerna på en eller ett fåtal rånare. Blir ni träffade på annat ställe på kroppen eller utrustningen  är det bara att återgå till rånarnas säkerhetszon och återgå till spel precis som vanligt. Alternativt invänta lagkamrat med medkit. OBS! Du kan inte använda medkit för att återuppliva dig själv.


När ni anmäler ert deltagande via formulär så ser vi till att ha er utrustning laddad och klar till er när ni ramlar in.
Om ni vet med er redan nu vilket paket ni önskar, vänligen uppge det i formulärets fält för Övrigt tillsammans med er ålder.
 
Startpaket
  1. Standardpaket med komplett utrustning och 200 boll – 250 SEK
  2. Dunderpaket med 500 boll – 350 SEK
  3. Mega Dunder med 700 boll – 450 SEK
  4. Egen utrustning? Du är så välkommen – Walkon avgift – 100 SEK
    Fullt magasin (ca 200 boll) ingår i din walkon avgift.
Som alltid så får ni 10% rabattkupong på Mel’s Diner inne i Visby tillsammans med ert kvitto på hyra av samtliga Startpaket. Avrunda dagen med Gotlands godaste hamburgare.
Till toppen