Hem
Ny leksak - Nya speltyper! PDF Skriv ut E-postadress

Nu byter vi ut vår gamla bomb simulator mot en större mer avancerad och roligare leksak - En programmerbar bombanordning som simulerar en kemisk bomb.

Denna roliga pryl bäddar väg för många intressanta spelformer vilka vi listat här nedan.

duelcode


Bomb simulatorn har 4 olika spellägen

  • Counterstrike
  • Assault
  • Domination
  • Explosive

Counter Strike

Det finns tre sätt att avsluta spelet. 

  • Speltiden tar slut och BRAVO laget (röd) misslyckas med att armera bomben, ALPHA laget vinner (blå).
  • BRAVO laget lyckas armera bomben, men kan inte hindra ALPHA laget från att desarmera den. ALPHA laget (blå) vinner.
  • BRAVO laget lyckas armera bomben och ALPHA laget misslyckas med att desarmera den i tid så att bomben hinner detonerar. BRAVO laget vinner (röd). 

Assault

Bomben måste försvaras av laget ALPHA (blå) under begränsad speltid. Anfallande laget, BRAVO (röd) har till uppgift att armera bomben och därefter försvara och förhindrar ALPHA laget från att desarmera den till dess att den detonerar.
Bomben kan armeras och desarmerade så många gånger som speltiden tillåter. Som en extra spel svårigheter kan både ALPHA och BRAVO behöva komma över en kod för att kunna armera och desarmera bomben.

Domination

I detta läge fungerar anordningen som en station eller bas. När speltidens nedräkning startar är basen i neutralläge. Målet för båda lagen är att fånga och kontrollera basen.
Så snart basen hamnar under ett lags (röd) kontroll börjar tidspoäng tillgodogöras för detta lag.
När basen fångas av motståndarna (blå) så tillgodogör sig nu deras lag tidspoäng samtidigt som tidspoäng dras av från det andra (röd) laget tills båda blir lika. Från det att tidspoängen blir lika så slutar anordningen att dra poäng från motståndarnas (röd) lag men fortsätter att ticka upp för det lag (blå) som kontrollerar basen. Om basen är i neutralläge så varken försvinner eller ökar poäng för något lag. 

Explosive

I det här spelläget så börjar spelet med att bomben är armerad med nedräkningen till detonation. Spelet slutar när bomben detonerar eller när den desarmeras. Om accelerometer alternativet är aktiverad och rörelse är överdriven så kommer den att explodera efter 3 sekunder. Detta spel kan utföras på olika sätt. Antingen kan ena laget försvara bomben och andra försöka desarmera eller så kämpa båda lagen om att vara först om att lyckas desarmera bomben och vinna på det sättet, i vilket fall båda lagen förlorar om bomben hinner detonera. 

Filmklipp