Hem
Gotlands roligaste recball bana! PDF Skriv ut E-postadress
Upplev Paintball i skogsmiljö på Gotlands roligaste recball bana.


Här finner du både naturliga och tillbyggda hinder i form av träd, buskar, torn, husvagnar mm.
Banan är stor och gör sig utmärkt för sällskap upp till 22 deltagar.
Det funkar även bra för mindre sällskap då banan är byggd så att den enkelt kan begränsas i storlek. Mitt på banan finns en kulisstad vilken lämpar sig för snabba spel och således även för små sällskap.

Vi erbjuder ett antal olika spelmodeller men är alltid öppna för nya förslag. Om det är genomförbart och faller inom, av oss godkända säkerhetsramar, så kan ni vara med och skapa egna spel.

Vanliga spelmodeller hos Lummelunda Paintball.

CTF - Capture the Flag – Vår vanligaste spelform.

Capture the flag går ut på att man ska ta motståndarnas flagga. För att flaggan inte ska försvinna i skogen så har vi valt att använda bilhorn istället för en fysisk flagga. Målsättningen är att ta sig till motståndarnas bas och komma åt flaggan (rycka på knappen till bilhornet). När bilhornet ljuder avbryts spelet. Laget som tagit flaggan tilldelas därefter ett poäng. Spelet kan antingen spelas med tidsgräns eller poänggräns.

Vid träff är man tillfälligt ute ur leken. Visa detta tydligt för dina med- och motspelare genom att ropa ”träffad” och därefter hålla ena handen över huvudet. Se till att säkra markören och återvänd till din ”safezone” för att sedan återuppta spelet. Se till att hålla handen över huvudet då du promenerar till din ”safezone” så att du inte misstas för att vara aktiv i spel och riskera att bli beskjuten. Det är givetvis inte tillåtet att skjuta då man blivit träffad, inte heller får man beskjuta dom som är träffade och därmed tillfälligt ur spel.

Elemenering

Elemenering går ut på att markera alla motståndarna. Då man blir träffad gör man som i CTF, dvs. att tydligt visa att man är ute genom att ropa och höja handen över huvudet. Man återvänder dock inte till ”safezone” för att sedan återuppta spel. Nu måste man lämna banan och får inte återvända förrän något lag eller spelare står segrande.

VIP spel

VIP spelet går ut på att ena laget ska eskortera en utsedd VIP från punkt A till punkt B. Motståndarna har i uppdrag att stoppa dem från att nå målet. Spelet tar slut då VIP når sitt mål och kan blåsa av spelet (trycker på en knapp kopplad till ett bilhorn). Om VIP blir träffad innan hon/hon når målet så är spelet slut och uppdraget misslyckat, oavsett om det finns försvarare till VIP kvar eller ej. Den deltagare som utses till VIP utrustats med en Tippmann TPX paintball pistol inkl. två magasin med 8 bollar i varje. Övriga deltagare har vanliga Tippmann 98C/PS markörer.

Storma fortet

Ungefär en tredjedel utav sällskapet får till uppgift att skydda en flagga (bilhorn) som står placerad strax utanför fortet. Övriga har i uppdrag att nå flaggan (bilhornet) för att blåsa av spelet, alternativt markera ut samtliga försvarare. Spelet går på tid, hur lång tid beror på antalet deltagare, men 10 - 15 min brukar vara lagom. Vid spel av storma fortet rekommenderas att bara köra med ett "liv". Är man träffad så visar man det genom att ropa och höja handen över huvudet för att sedan bege sig till en utsedd plats där man avvaktar tills spelet är över.Paintball är en fantastisk aktivitet som lämpar sig till allt från familjeaktivitet till möhippa och svensexa. Paintball gör sig perfekt för team-building - Lär er att jobba tillsammans under extremt roliga förhållanden.

Om ni är sugna på att äta en bit mat efter spelet, så finns det möjlighet att låna grill på plats. Ingen extra avgift tillkommer för det. Se bara till att ta med er det ni behöver för en lyckad grillning – grillkol, tändvätska, något gott att lägga på grillen och något att dricka.

Samla nu ihop vänner och bekanta, släkt och familj, ta med er något att dricka (vatten rekommenderas) och rusta med ett gott humör så ses vi ute i Lokrume.